Medewerkers

Pierre Ten Holter | directeur

Pierre is een van de mede-oprichters van TQMS in 1993. Affiniteit met Kwaliteit, organisatie, processen en projecten en er vervolgens zelf invulling aan geven met broer Paul. Dat waren de toen geldende uitgangspunten. De markt was er naar en de samenwerking met Paul altijd optimaal. Zelf afgestudeerd in Werktuigbouwkunde in combinatie met een proces en systeemdenker uit de automatisering was de bakermat voor veel bedrijven om meer procesgeoriënteerd te werken en het 'afdelingsdenken' wat los te laten.

Tot 1993 heb ik ervaring opgedaan bij inspectiebureau's, een ingenieursbureau, de chemische industrie en DNV en wel in de sectoren chemie, petrochemie, offshore en alle soorten en vormen van toeleveranciers van producten en diensten voor deze sectoren. In deze periode vooral additionele technische opleidingen gedaan op het gebied van NDO en inspecties. Vanaf 1993 voor TQMS bedrijfssystemen opgezet op het gebied van Kwaliteitszorg voor zowel internationaal werkende bedrijven als ook Nederlandse ondernemingen. In begin 2000 kwam er extra aandacht voor de integratie van Veiligheids- en Milieuzorg systemen in de Kwaliteitssystemen. De 'zorgsystemen' c.q. integrale of managementsystemen deden hun intrede. Daar is voor veel bedrijven heel hard aan gewerkt om de juiste balans te vinden tussen alle eisen en de feitelijke koers van de onderneming. Alle systemen zijn gebaseerd op normen, maar de vertaling hiervan gelet op de specifieke bedrijfsprocessen van de betreffende onderneming blijkt altijd weer een 'maatpak' te zijn waar je veel energie in moet steken om de juiste eisen op de bedoelde plaatsen in de bedrijfsprocessen te plaatsen en vooral te implementeren. Managementsysteem consultancy vergt in feite dat je goed kunt uitleggen waarom welke eis op welke plaats in het bedrijfsproces past en de meerwaarde hiervan voor het bedrijf. "Het moet van de norm" is nu eenmaal geen optie om een normeis fatsoenlijk geïmplementeerd te krijgen.

Ik zou mezelf willen typeren als een energiek persoon en de laatste 10 jaren kan ik het werkaandeel van de energie zeer goed kwijt als Project Manager voor allerlei infrastructurele en werktuigbouwkundige projecten in de olie- en gasindustrie. Het opzetten van een project – vaak vanaf het prille begin- dat is heel erg leuk werk waarin je aan van alles moet denken. Niet alleen de organisatiestructuur, competenties maar ook de invulling van het samenwerkingsmodel (procesgeoriënteerde werken natuurlijk) maar ook het belang in het oog houden van alle stakeholders is altijd een leuke uitdaging. Natuurlijk ook extra gestudeerd om extra 'projectbagage' te creëren. Prince2 blijkt altijd een voortreffelijk hulpmiddel bij het inrichten van projecten.

In de privésituatie kan ik ook de (rest) energie goed kwijt. Getrouwd, 4 schatten van kinderen die de nodige aandacht vragen, maar ook mijn hobbies : Fietsen, Golfen, Schaatsen het zijn allemaal dingen die ik graag doe.

Ik hoop in de komende jaren in de projecten in de olie- en gasindustrie te mogen blijven doen. Als ze zo leuk zijn als de laatste 10 jaren ga ik met plezier weer iedere dag aan het werk.

Voor specifieke opleidingen en projectervaring verwijs ik u naam mijn CV.

Curiculum Vitae

 

TQMS bv
Ten Holter Quality Management Services
Akelei 41
4007 TC Tiel
T (0344) 653 127
E info@tqms.nl